DEKRA, voorheen Arbo Support zet zich altijd in voor een langdurige relatie met klanten. De samenwerking met Stork is daarvan een mooi voorbeeld. Na wat rekenen komen Franky Noens (Adjunct Preventie Adviseur bij Stork België) en Vincent Grijfrath (Manager Sales & Operations bij Arbo Support) tot de conclusie dat de twee bedrijven alweer vijf jaar zakendoen. En dat alles op een ontspannen, vriendschappelijke manier die laat zien dat informeel en professioneel prima samengaan.

Stork verzorgt electrical en mechanical onderhoud en nieuwbouwprojecten in uiteenlopende branches. Noens: “Arbo Support biedt ondersteuning bij grote projecten met meer dan 150 mensen die we zelf niet kunnen invullen op HSE-gebied.” Grijfrath vult aan: “Renovaties, grote turnarounds. Eigenlijk altijd in de petrochemie. Sinds 2014 hebben we doorlopend veiligheidsmensen bij Stork gehad. Er is eigenlijk nooit een gat geweest. We hebben net een gigaproject op een grote raffinaderij in Antwerpen achter de rug.” Noens: “En momenteel zijn we onder meer bezig met de voorbereidingen van een turnaround voor een groot chemisch concern in Zeeland.”

Loyaliteit

Op de vraag wat de twee waarderen aan de samenwerking, antwoorden beide heren ‘loyaliteit’. Grijfrath: “Franky is een loyale klant. Hij vraagt ook weleens wat, maar dat mag. Hij belt soms donderdagavond dat hij vrijdag iemand nodig heeft. Andersom kan ik hem en zijn collega’s ook altijd bellen wanneer dat nodig is.” Noens: “Vincent neemt mijn probleem op als zijn probleem. En zijn praktijkervaring is echt een voordeel. Een salesjongen weet vaak niet wat er nodig is.”

Mensenwerk

Wat heeft een bedrijf als Stork dan nodig? Noens: “Ik wil diversiteit in mijn team. Man, vrouw, junior, senior; ik wil niet steeds hetzelfde profiel.” Grijfrath: “Dat is voor ons ook prettig. Als we een groot team plaatsen, krijgen we altijd de kans om daar één van onze juniors bij te zetten om ervaring op te doen.” Naast diversiteit kijkt Grijfrath naar persoonlijkheid: “Het blijft mensenwerk. Er moet een match zijn met het team en de manager. En we hebben mensen nodig die flexibel zijn. Dat is Stork zelf ook. Ze springen regelmatig in gaten om problemen voor een eindklant op te lossen. Er staat vaak veel druk op zo’n project. Dan past het niet om te zeggen dat we wel mensen hebben, maar dat die om 9 uur beginnen en om 4 uur weg zijn. Dus een persoonlijke match en flexibiliteit zijn vereist.” Zowel Noens als Grijfrath noemen de samenwerking en het contact prettig. Op naar het volgende jubileum dus!