In de moderne tijd wordt steeds sneller een reactie verwacht. Flexibiliteit is het toverwoord. Dat weet Patrick Jorens, QA-HSE Manager bij ASK Romein als geen ander. Dankzij de compatibele productie-units kan het bedrijf grote hoeveelheden staalbouw verwerken en is het in staat zich flexibel op te stellen richting klanten. Jorens: “Maar voor bepaalde zaken, zoals extra veiligheidstoezicht op de projecten, zijn wij afhankelijk van derden. Dan is het prettig samenwerken met een bedrijf als DEKRA, voorheen Arbo Support. We stellen vandaag de vraag en kunnen morgen een antwoord op tafel leggen.”

ASK Romein is gegroeid van drie naar zes vestigingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in turnkey bouwprojecten, staalbouwprojecten, datacenters, bruggen en complexe stukken voor de offshore sector. Jorens: “Op bepaalde projecten, zoals bij de bouw van datacenters liggen de (QA-HSE) eisen dermate hoog dat er heel wat ervaring nodig is om dit type projecten te realiseren. ASK Romein heeft deze ervaring door de jaren heen opgebouwd en is nu specialist binnen dit marktsegment. Als er strengere veiligheidseisen worden gesteld, kan het voorvallen dat we bijkomend extra veiligheidsmensen inhuren. Zo zijn we ook bij Arbo Support terechtgekomen. We hebben voor Arbo Support gekozen omdat zij snel kunnen schakelen en omdat zij ons kwalitatief personeel kunnen bezorgen.”

Verwachtingen

Het eerste project is uitgegroeid tot een langdurige samenwerking waarin beide partijen weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Jorens: “Arbo Support weet dat wij zeer hoge eisen stellen op het gebied van veiligheid. In 80% van de gevallen komt de voorgestelde persoon perfect overeen met de kennis en ervaring die wij zoeken.” Hoewel het voornamelijk gaat om projectsupport, is de samenwerking vrij continu. Jorens: “Er lopen momenteel een aantal veiligheidsprojecten. Goede veiligheidsdeskundigen nemen we indien mogelijk mee naar volgende projecten aangezien zij onze manier van werken helemaal kennen en ook zicht hebben op de procedures binnen ASK Romein.”

Volop uitdaging

De reistijd vanuit Schuts woonplaats Eindhoven is flink, zeker omdat hij ook afstuderend HVK’er en trainee projectleider is. Waarom vond hij de opdracht toch interessant? “Door de hands-on organisatie, het leuke team en de uitdaging om aan de slag te gaan bij een BRZO-bedrijf.” Denninghoff: “Daarnaast zijn we een relatief jong bedrijf. Er moet nog veel ontwikkeld worden, maar daar zijn ook de middelen voor. Wie een goed initiatief heeft, krijgt alle ruimte om dat uit te werken zonder al te veel bureaucratie.”

Veiligheidsbewustzijn

Momenteel werkt ASK Romein samen met DEKRA Organizational Safety & Reliability om de lat op veiligheidsgebied nog hoger te leggen. Jorens: “We willen de awareness van veiligheid binnen ASK Romein naar een nog hoger niveau tillen. Niet alleen op onze werven, maar op al onze productielocaties én op alle niveaus, van werkvloer tot en met management en directie.”

Zo werken ASK Romein en DEKRA samen aan een toekomstbestendig bedrijf.