Vopak en DEKRA, voorheen Arbo Support: samenwerking van meer dan 10 jaar

Vopak is de grootste aanbieder van onafhankelijke tankopslagdiensten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulkchemicaliën, gassen en olieproducten voor klanten. Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst en daar horen diverse, vaak verplichte, opleidingen bij.

Aan tafel zitten Roberto Beekman, Hans Barendregt, opleidingscoördinatoren van Vopak en Robin Vonk, medewerkster Opleidingen bij hetzelfde bedrijf. Samen met Eric Sloof (Coördinator Opleidingen bij DEKRA, voorheen Arbo Support) bespreken ze de opleiding ‘Veilig Verplaatsen van Lasten’, die DEKRA, voorheen Arbo Support begin 2014 voor Vopak in Amsterdam en Botlek gaat verzorgen.

Deze opleiding is onderdeel van het opleidingstraject dat Vopak voor al haar operators heeft opgezet en waarbij een deel van de opleiding is toegespitst op bij Vopak voorkomende situaties. Op deze manier wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de veiligheid tijdens die operationele werkzaamheden waarbij sprake is van kraangebruik.

Een breed scala

De relatie tussen Vopak en DEKRA, voorheen Arbo Support bestaat al meer dan tien jaar. Gedurende deze periode verzorgde DEKRA, voorheen Arbo Support een breed scala aan cursussen en opleidingen. Van praktische veiligheidsopleidingen als Perslucht, Gasmeten, Werken met de hoogwerker en Veilig werken met de heftruck tot vakbekwaamheidsopleidingen als het Observatieprogramma Veilig Gedrag en de ‘Taak Risico Analyse’-training. Zo werd recentelijk nog een ATEX Introductiecursus voor Vopak Eemshaven verzorgd. De lijst die Eric op zijn laptop over het scherm laat scrollen is te lang om op te noemen.

Naast deze opleidingen levert DEKRA, voorheen Arbo Support ook deskundigheid in de vorm van veiligheidskundigen die voor korte of langere periode bij Vopak gedetacheerd worden. De wereld van chemie en olie is immers constant in beweging en daarbij worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van mens en omgeving.

Goede prijs-kwaliteit

Een van de redenen waarom Vopak al die jaren regelmatig een beroep doet op de expertise van de veiligheidskundigen van DEKRA, voorheen Arbo Support is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

En wat dat betreft hoeven ze zich, als het aan Eric Sloof ligt, ook in de toekomst zeker geen zorgen te maken …