Arnhem, 18 juli – Internationale expertorganisatie DEKRA breidt zijn portfolio in de Benelux uit met de overname van Industrial Safety Group, gevestigd in Rotterdam. Industrial Safety Group ondersteunt en begeleidt bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en veiligheidscoördinatie.

Industrial Safety Group B.V., bestaande uit Arbo Support en Industrial Safety Belgium, is actief in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf staat bekend als een toonaangevend adviesbureau en is actief in verschillende sectoren van de procesindustrie, waaronder de (petro)chemie, olie en gas, energie, farmaceutische industrie, levensmiddelenindustrie en bij grote, infrastructurele projecten.

Met circa 100 ervaren specialisten in arbeidsveiligheid, gezondheid, preventie, veiligheidscoördinatie, brandveiligheid en gevaarlijke stoffen ondersteunt Industrial Safety Group gerenommeerde internationale bedrijven bij onder meer bouwprojecten, veranderprocessen en downtime inspecties.

“De activiteiten van Industrial Safety Group B.V. sluiten naadloos aan bij ons bestaande portfolio. En met het bedrijf als strategisch platform kunnen we onze diensten internationaal nog verder uitbreiden”, zegt Lothar Weihofen, hoofd van DEKRA’s wereldwijde Insight business unit. “Het bedrijf versterkt onze aanwezigheid naast onze thuismarkten Duitsland en Frankrijk. En we kopen waardevolle kennis aan met betrekking tot arbeidsveiligheid bij shutdown, revision downtime en grote bouw- en infrastructuurprojecten.”

In de business unit DEKRA Insight komen alle diensten van DEKRA op het gebied van milieu, arbeidsveiligheid en gezondheid samen. Experts in arbeids- en procesveiligheid ondersteunen bedrijven over heel de wereld met veiligheidsanalyses, begeleiding en training.

Over DEKRA

Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. In 2017 heeft DEKRA een omzet van 3,1 miljard gerealiseerd. Er werken ruim 44.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk. DEKRA heeft een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

In Nederland heeft DEKRA een omzet van 113 miljoen euro en biedt het bedrijf werk aan ongeveer 900 medewerkers. DEKRA is in Nederland actief op het gebied van Product Testing & Certification, Business Assurance, Material Testing & Inspection en Claims & Expertise. Het hoofdkantoor en één van de grootste testlaboratoria van Europa staan in Arnhem. www.dekra.nl