DeFabrique in Utrecht vormde 30 januari het sfeervolle decor voor het Jaarcongres Industriële Veiligheid. Voor het eerst presenteerden verschillende divisies binnen DEKRA gezamenlijk het serviceportfolio. En zeker niet voor het laatst, want voor zowel bezoekers als DEKRA collega’s was de try-out een groot succes.

Eric Evers is salesmanager Explosion Safety (ATEX) bij DEKRA en werkt binnen de divisie Product Testing & Certification. Evers: “Eerst zou alleen de ATEX-club aanwezig zijn, maar industriële veiligheid is veel breder dan dat. Uiteindelijk stonden we er samen met onze collega’s van Industrial Safety, Process Safety en Organizational Safety & Reliability.”

Piramide
De vier DEKRA-disciplines vertegenwoordigen wat Evers noemt de ‘industriële veiligheidspiramide’: “Het begint met veilige producten. Dan krijg je de mensen die met deze producten werken; zij moeten voldoende kennis van zaken hebben en weten hoe de processen lopen. Vervolgens heb je het proces an sich dat veilig moet zijn. En de top wordt gevormd door het management dat zich ook met veiligheid moet bezighouden. Met de DEKRA-divisies die er stonden, konden we die hele piramide invullen.”

Van toegevoegde waarde
Bezoekers wisten de DEKRA-stand goed te vinden. Evers: “Bijzonder is dat veel klanten ons hebben uitgekozen voor een één-op-ééngesprek. We hebben inhoudelijk goede gesprekken kunnen voeren waarin mensen vragen stelden die echt pasten bij ons serviceportfolio. Wij konden ook zelf suggesties doen over de invulling van bepaalde vraagstukken en waren daardoor echt van toegevoegde waarde.” Vanwege het succes van de try-out weet Evers zeker dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren: “We willen een zo breed mogelijk portfolio aanleveren, maar uiteraard moet de scope van het congres wel passen bij de diensten die we profileren. Zo zullen we tijdens het ATEX-congres alleen samen met DEKRA Process Safety aanwezig zijn. Tijdens het Jaarcongres Industriële Veiligheid van volgend jaar staan we er misschien wel weer met deze vier divisies.”