De handreiking is samengesteld door een werkgroep van het Platform Slim Werken, Slim Reizen en het Vakbondskenniscentrum Werk & Vervoer. Naast deze organisaties bestaat deze werkgroep uit vertegenwoordigers van AWVN, FNV, ING, KPN, Rabobank, de ministeries van SZW en BZK en het Telewerkforum.

Het nieuwe werken gezond en veilig invullen

Bekende valkuilen van plaats- en tijdonafhankelijk werken zijn te lang doorwerken, altijd bereikbaar zijn en het ontbreken van ergonomische werkomstandigheden. Dit kan leiden tot ongezonde werkdruk, rugklachten en RSI. De handreiking wil werkgevers en werknemers helpen om Het Nieuwe Werken gezond en veilig in te vullen. Aan bod komen onder meer de wettelijke regels over arbeidsomstandigheden en Het Nieuwe Werken, het maken van goede afspraken over plaats- en tijdonafhankelijk werken en een stappenplan om (de arbeidsomstandigheden van) Het Nieuwe Werken goed in de organisatie in te voeren. Deze informatie wordt geïllustreerd met tips uit de dagelijkse praktijk van organisaties die Het Nieuwe Werken hebben ingevoerd.

Arbo en Het Nieuwe Werken gaan goed samen

Onderzoek van het Platform Slim Werken, Slim Reizen en het Vakbondskenniscentrum Werk & Vervoer wijst uit dat goede arbeidsomstandigheden en Het Nieuwe Werken goed samengaan. Voorwaarde is wel dat werkgever en werknemer de manier van werken goed met elkaar bespreken en onderling afspraken maken. Daarnaast is het belangrijk dat men de tijd neemt om de overstap te maken naar Het Nieuwe Werken.

De handreiking is online beschikbaar via www.slimwerkenslimreizen.