Voorwoord

Zoals u weet maakt Arbo Support sinds vorig jaar deel uit van de DEKRA-groep. Uw contactpersoon blijft gelijk, maar toch zorgt een overname altijd voor nieuwe gezichten. Daarvan ben ik er één. Ik maak dan ook graag van de gelegenheid gebruik om mij kort voor te stellen. Mijn naam is Nic Hendriks. Sinds medio februari van dit jaar ben ik Managing Director bij Arbo Support BV, naast mijn functie als Managing Director Business Assurance bij DEKRA Certification BV. In januari 2009 ben ik in dienst getreden bij DEKRA, waarbij ik de leiding heb over de audit-activiteiten. Daarnaast ben ik voorzitter van NVCi, de Nederlandse Vereniging van Certificatie-instellingen.

Naast nieuwe gezichten betekent de overname vooral een uitbreiding van het dienstenpakket van Arbo Support. DEKRA werkt al meer dan 90 jaar aan veiligheid en heeft een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld. In Nederland is DEKRA actief op het gebied van onder meer producttesten & -certificatie, systeemcertificatie (audits) en personencertificatie, rail, niet-destructief materiaalonderzoek, arbeidsveiligheid en arbeidshygiëne, procesveiligheid en schade-expertise. Een mooie aanvulling op de expertise van Arbo Support.

Om ervoor te zorgen dat u optimaal van deze uitbreiding kunt profiteren, zijn we momenteel hard bezig met het inbedden van Arbo Support in de DEKRA organisatie- en infrastructuur. Heel zichtbaar is dat geworden met de verhuizing van Hoogvliet naar Capelle aan den IJssel, waar we ondertussen “samenwonen” met de collega’s van DEKRA Experts. De komende tijd blijft integratie één van onze speerpunten, waarbij volgend jaar ook onze naam zal veranderen.

Verder blijven we vooral doen waar we goed in zijn. Tegelijkertijd gaan we kijken op welke gebieden we ons verder willen focussen en hoe we ons dienstenpakket kunnen verbreden. De eerste samenwerkingen met onze DEKRA-collega’s zijn inmiddels een feit. U vindt hiervan mooie voorbeelden in deze nieuwsbrief. Kortom: de toekomst ziet er rooskleurig uit! We blijven graag samen met u werken aan een veiligere wereld.

Nic Hendriks