Het gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam dat gisteravond ontruimd en gesloten is, moest dicht omdat er eenzelfde vloerconstructie is gebruikt als bij de nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport. Die stortte in mei van dit jaar gedeeltelijk in.

Naar aanleiding van die instorting is er een landelijk onderzoek gestart. Er wordt gekeken naar de betonnen vloerconstructies in onder meer parkeergarages, kantoren en winkelcentra. De Erasmus Universiteit meldt dat uit dat onderzoek is gebleken dat in het Polak gebouw op de campus inderdaad eenzelfde onveilige vloerconstructie is gebruikt als in de parkeergarage op Eindhoven Airport.

Er is nog onderzoek gedaan door een onafhankelijk ingenieursbureau. Daaruit bleek nogmaals dat de veiligheid van het gebouw niet gegarandeerd kan worden. Daarop heeft de Universiteit besloten om het gebouw per direct te ontruimen en te sluiten.

Het gebouw van de Erasmus Universiteit is niet het eerste gebouw dat dicht moet naar aanleiding van de instorting van de parkeergarage op Eindhoven Airport. Eerder dit jaar bleek dat een nieuwe basisschool in Hoeven voorlopig niet op mag omdat het ook van eenzelfde onveilige vloerconstructie gebruik maakte, meldde Omroep Brabant.

Overigens hoeven de studenten van de Erasmus Universiteit geen lessen te missen door de sluiting: alle colleges gaan vandaag gewoon door.