Sinds 1989 heeft DEKRA zich op het gebied van arbeidsveiligheid ontwikkeld tot een gewaardeerde partner van ondernemingen in de petrochemie, chemie, olie en gas, energie, bouw & infra en farma & voedselindustrie.

Wij bieden onze klanten expertise en ervaring op het gebied van veiligheid in risicovolle omgevingen. Als geen ander weten onze adviseurs veiligheid en rendement met elkaar in balans te brengen. DEKRA’s ambitie is om in 2025 de ‘global partner for a safe world’ te zijn.

Onze adviseurs zijn dan ook vastbesloten om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren over veiligheidsvraagstukken rondom arbeidsveiligheid en arbeidshygiëne. Tot onze klanten behoren grote internationaal opererende organisaties, maar ook bedrijven in het MKB. Waarom is DEKRA een goede keuze? 

  • Onze adviseurs hebben ruime kennis en ervaring en zijn gediplomeerd veiligheidskundige en/of arbeidshygiënist
  • DEKRA is uw aanspreekpunt voor alle vragen rondom veiligheid; strategisch, tactisch en operationeel 
  • Als geen ander weten onze adviseurs veiligheid en rendement in elkaars verlengde te laten lopen en met elkaar te laten sporen
  • Afhankelijk van de complexiteit van uw vraag en behoefte heeft DEKRA junior- en senioradviseurs die zowel projectmatig als op interim-basis kunnen worden ingezet
  • DEKRA is vanzelfsprekend ISO 9001-, VCU- en NEN 4400-1-gecertificeerd

Onze Industrial safety tak is onderdeel van een sterk moederbedrijf. DEKRA is één van de grootste test- en certificeringsbedrijven ter wereld. Met meer dan 45.000 medewerkers en een omzet van 3,3 miljard euro in 2018 is DEKRA expert in veel disciplines die met veiligheid te maken hebben. Variërend van voertuigkeuringen tot inspecties van gebouwen en fabrieken, het testen en certificeren van producten en systemen, het verzorgen trainingen en het adviseren over veiligheid.

Het hoofdkantoor van DEKRA is gevestigd in Stuttgart en wij zijn actief in meer dan 50 landen. In Nederland heeft DEKRA meer dan 900 medewerkers en een omzet van 126 miljoen euro. Daarmee behoort het ook in Nederland tot de grootste test- en certificeringsbedrijven.

De geschiedenis van DEKRA gaat terug tot 1925 toen het in Berlijn werd opgericht als Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V. In eerste instantie hield het zich bezig met de technische staat van auto’s. Later werd er gewerkt aan het veiliger maken van de wereld – onderweg, op het werk en thuis. In de 95 jaar van zijn bestaan is het bedrijf uitgegroeid tot een hoogwaardige expertorganisatie op het gebied van veiligheid. 

Ambitieus op het gebied van duurzaamheid
Als een van de koplopers binnen de sector voelen we ons zeer verantwoordelijk ten aanzien van het milieu, de maatschappij en toekomstige generaties. We nemen daarom specifieke maatregelen op het gebied van duurzaamheid. In januari 2021 werd DEKRA door EcoVadis bekroond met een platina duurzaamheidsrating. Daarmee behoren wij tot de top 1% van beoordeelde bedrijven wereldwijd. Lees meer over onze EcoVadis rating